Bye Bye Multiblitz

Ik weet niet precies hoe lang, maar al heel veel jaren (in ieder geval meer dan tien) gebruik ik studioflitsers van Multiblitz. Duitse degelijkheid, niet kapot te krijgen. Maar na heel veel flitsen moet er toch wel eens een instellampje of een flitsbuis vervangen worden.
Twee van mijn vier flitskoppen mogen wel een nieuwe flitsbuis. Ze functioneren nog steeds prima, maar ik merk dat de flitsbuizen wat geliger zijn geworden en daardoor een tintje warmer licht geven. Natuurlijk is dit eenvoudig op te lossen in Lightroom of Photoshop, maar ik wil gewoon neutraal licht. Dus binnenkort tijd om te vervangen.
Een aantal maanden geleden zag ik deze flitsbuizen nog gewoon te koop staan op de sites van verschillende aanbieders. Maar nu zijn deze vrijwel nergens leverbaar…  Vandaag kwam ik er achter dat Multiblitz enkele maanden geleden failliet is gegaan. Zonde van zo’n mooi bedrijf met degelijke produkten. Hierdoor zullen onderdelen steeds moeilijker verkrijgbaar worden.
Misschien dat er een alternatief komt voor de instellampjes en flitsbuizen. En ik zing het nog wel een tijd uit mijn mijn huidige flitsers (met huidige flitsbuizen). Maar dit is wel een teken om me te oriĆ«nteren in een ander merk voor mijn flitsers… een ander flitssysteem, met weer allemaal nieuwe lichtvormers…  Ondertussen bedank ik Multiblitz voor al die jaren trouwe dienst.

Leave a Reply

Your email address will not be published.