Haute Photographie

Gisteren ben ik samen met Leontine een dagje naar Rotterdam geweest. Eerst hebben we het Fotomuseum bezocht. Wanneer je daar de trap oploopt kun je een collectie bewonderen, die belicht wordt door Charlotte Dumas. En beneden  vind je een collectie van Nederlandse fotoboeken en een expositie van Wout Berger over giflandschappen. Maar de expositie Unwired  van Jacqueline Hassink maakte bij mij het meeste indruk. Hierbij moet je ook je telefoon inleveren en je schoenen uit doen. Lopend op je sokken, zonder telefoon, kijkend naar de grote afbeeldingen… Dat is een ervaring op zich.
Daarna gingen we bij Haute Photographie op bezoek. Een (verkoop)expositie van verschillende internationale galleries. Ontzettend mooi werk gezien van verschillende fotografen. Oude rotten uit het vak, maar ook ’emerging artists’.
Er hingen ook werken van Albert Watson, één van mijn favoriete fotografen. Helaas was zijn prachtige foto van Kate Moss iets boven mijn budget (40.000,- euro) en bovendien was hij al verkocht. Dus met lege handen, maar een hoofd vol inspiraties en creatieve ideeën naar huis gegaan.
Een super gezellige dag gehad met Leontine. Het is fijn om dit met een andere fotografie-gek te ervaren.
Haute Photographie duurt nog t/m 11 februari. Dus snel zijn als je het ook nog wil zien…

Leave a Reply

Your email address will not be published.