True Colors

2016-11-15-17-34-13

Mijn colorimeter (i1 Display 2) was al 8 jaar oud. Ik had gelezen dat de filters die in dit apparaat zitten, kunnen verkleuren door ouderdom. En dat ze daardoor niet meer zo nauwkeurig zijn. Tijd dus voor een nieuwe. Gisteren kreeg ik hem binnen: de i1 Display Pro (Display 3). 
Ik twijfelde aan X-rite. De software van de Display 2 werd na mijn aankoop niet lang ondersteund door het bedrijf. Bij Mountain Lion (OSX systeem van Mac) ondersteunde X-rite het apparaat al niet meer, waardoor je werd aangewezen op 3th party software (of je moest het nieuwere model kopen). Even keek ik naar de Spyders van Datacolor, die ook ietsjes aantrekkelijker geprijsd zijn. Maar X-rite is de standaard op kalibratie-gebied. Dus uiteindelijk toch hiervoor gekozen.
De meest uitgebreide kalibratie duurt ongeveer 7 minuten. En dat is snel. Veel sneller dan de oudere versie. Na het kalibreren van mijn iMac merk ik dat het beeldscherm toch een tikje ‘off’ was. Een tikje te ‘cool’. Niet veel, maar wel zichtbaar met een goed oog. Blij dat ik nu weer met een gerust hart mijn beeldscherm weer kan vertrouwen. En ondertussen luister ik naar True Colors van Cyndi Lauper…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *