Lindbergh

leopl

“This should be the responsibility of photographers today: To free women, and finally everyone, from the terror of youth and perfection” – Peter Lindbergh
Gisteren ben ik samen met Leontine naar de Kunsthal in Rotterdam gegaan om de expositie van Peter Lindbergh te bezoeken. Lindbergh is één van mijn meest favoriete fotografen. De fotograaf wordt door velen bewonderd om zijn mooie werken en door sommige verguisd, omdat hij na enkele decennia nog steeds dezelfde techniek aanhoudt. Maar als ik naar de beelden van Lindbergh kijk, gaat het niet over techniek, maar over de relatie en interactie, die hij met zijn modellen opbouwt. Als fashion-fotograaf etaleert hij alle respect voor zijn modellen. In zijn visie gaat het in de eerste plaats om de vrouw, kleding is bijzaak. En in heel veel van zijn werken worden onregelmatigheden van het model niet weggeshopt. Dat maakt zijn stijl eerlijk en puur.  Natuurlijk zet hij zijn modellen wel in het mooiste licht en werkt hij samen met de beste visagisten en stylisten. Maar zijn fotografische benadering spreekt mij heel erg aan.
Dat hij geliefd is bij zijn modellen, bleek wel bij de opening van de expositie in september. Heel wat van zijn (super)modellen waren aanwezig bij de opening van zijn expositie.
In de Kunsthal zijn heel veel beelden te bewonderen. Vaak levensgroot. Mooie ingelijste printen. Bij elke zaal die ik betrad, had ik een ‘wauw-gevoel’. En het was super gezellig om samen met Leontine (fotografe en model) deze expositie te bezoeken, samen beelden te bekijken en samen over de beelden te praten met onze eigen invalshoek. 
Na de expositie genieten Leontine en ik nog van een lunch in het Kunsthal Café. Even bijkomen van alle indrukken van de mooie, imposante beelden.
De expositie is nog te zien t/m 12 februari 2017. Voor die tijd ga ik er vast en zeker nog eens naar toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *