het beeld

Model: Marit

Afgelopen vrijdag kwam Marit weer eens langs voor koffie en een shoot. Voorafgaand aan een shoot begin ik altijd eerst met een koffie. Het verwarmt mijn handen, bereidt mij mentaal voor en het is een mooi moment op (bij) te praten met mijn model.
Na de koffie, de studio ingedoken. Het voelt altijd vertrouwd om met mooie Marit te werken. We kennen elkaar al zo lang en in al die jaren staat ze regelmatig voor mijn camera. Ik probeer wat andere lichtopstellingen dan normaal uit. Sommige werken, sommige ook niet. Op het laatst wil ik met daglicht werken. Maar eigenlijk komt daarvoor te weinig licht door de ramen. Dan besluit ik het daglicht te combineren met flitslicht. Marit doet haar ding: Een gave look door de lens. En ik doe mijn ding: Op het knopje drukken.
Hoe goed we ons best ook doen; Na de shoot hebben we beiden het gevoel, dat het ‘het beeld‘ er niet tussen zit. Een snelle scroll door de beelden bevestigt dat gevoel. Maar ook al zit het beeld er niet tussen, er zijn genoeg beelden waar we tevreden over zijn.
En die het-beelden? Het jaar 2020 is nog lang niet voorbij en Marit komt vast nog wel eens langs in mijn studio.

2 thoughts on “het beeld”

 1. Hallo Hoo Gan,

  Erg mooie foto!
  Meer daglicht nodig? Dat vind je bij Studio Stippel. Een super lichte en grote ruimte in Rijswijk. Ook geschikt voor filmopname.
  Kom gerust eens kijken als je dat wat lijkt.

  Groet,
  Monique

 2. Hoi Monique, dat is lang geleden (V&C). Thnx voor de complimenten. Als ik eens een (grotere) studio nodig heb voor een opdracht, zal ik aan je denken!

Leave a Reply

Your email address will not be published.