Doelstellingen

Het nieuwe jaar is al enkele dagen begonnen. Het is een beetje laat, maar ik wil alle lezers / kijkers een heel mooi jaar toewensen.
Het is als zelfstandig fotograaf telkens weer een uitdaging om nieuwe doelstellingen te maken.
Een paar kilo afvallen, meer sporten, gezonder eten, op tijd naar bed… Dat zijn wel de standaard doelstellingen. Maar qua fotografie heb ik er ook wel een paar.
Dit jaar heb ik (onder andere) als doelstelling: Vrijwerk maken en samenwerking zoeken met modellen, visagisten en eventueel stylisten. Dit moet aan het einde van het jaar uitmonden in zes (kleur)beelden waar ik persoonlijk tevreden over ben (en geloof me: dat is een opgave). Moeilijkheid zit voor mij vooral in het feit, dat ik in een team met andere creatieven ga werken. Fotografie is voor mij altijd iets geweest tussen fotograaf en model. Maar ik wil dit jaar meer creatieven in het proces betrekken, met elk hun eigen specialisme.
Als werknemer word je meestal beloond als je je doelstellingen haalt. Als ondernemer moet je jezelf verwennen, maar dat gebeurt meestal niet. Noem het zuinigheid of kostenbesparing. Maar als ik mijn doelstellingen haal, koop ik aan het einde van het jaar iets moois voor mijn fotografie. Dat beloof ik mezelf!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *