Presentatie F-70 gaat niet door

Op 18 april zou ik voor een groep van ongeveer 40 personen een lezing geven over mijn eigen fotografie op de fotoclub F70 in Rijswijk. Maar ik heb nu besloten om dat niet te doen.

Ik kreeg in het begin een vriendelijk mailtje of ik een presentatie wilde houden op hun club. Vervolgens wordt dat op hun website vermeld. Hierbij hebben ze, zonder het te vragen, een foto van mijn website geplukt en voor hun site gebruikt. Ik heb hun een vriendelijk mailtje gestuurd, waarin ik schreef, dat het gebruik van deze foto in dit geval geen probleem is, maar dat ze van tevoren voortaan wel toestemming horen te vragen. Het zijn namelijk niet alleen de auteursrechten van mij die ze schenden, maar ik zit ook met afspraken tussen mij en mijn modellen. Vervolgens vragen ze om een verhaal en drie foto’s voor hun nieuwsbrief. Sommige delen van het verhaal worden weggelaten en de kaders om mijn beelden worden weggesjopt en dit geheel wordt gepubliceerd. Opnieuw worden mijn auteursrechten geschonden. Weer schrijf ik (nog steeds beleefd) dat ik dit geen ramp vind, maar ik had het wel leuk gevonden als ze me van tevoren hadden ingelicht.
…….
Verdere communicatie tussen mij en de contactpersoon loopt zeer stroef. Dit alles bij elkaar heeft me doen besluiten, dat ik geen presentatie wil gaan houden. Ik heb een passie voor fotografie en wil die graag met anderen delen, maar het liefst wel op een leuke en respectvolle manier.

One thought on “Presentatie F-70 gaat niet door”

  1. Zonde dat het niet door gaat.. Maar ik begrijp je besluit volkomen! Je hebt duidelijk aangegeven dat je respect voor je auteursrecht wilt, tekenend voor hen om daar niet aan te voldoen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *