Auteursrechten

Sinds ik tegen personen zeg dat ik Photoshop CS3 heb gekocht, krijg ik van diverse personen te horen dat zij ook nog wel een ‘kopietje’ voor me hadden liggen… Ik ben geen heilige, maar je zult geen illegale software op mijn iMac aantreffen.
Als professionele fotograaf vind ik dat ook niet kunnen. Een fotograaf leeft van auteursrechten. Ik zou het ook niet fijn vinden als iemand illegaal geld maakt met 1 van mijn beelden. Veel (amateur)fotografen klagen wanneer een beeld van hun onterecht wordt gebruikt en dus hun auteursrechten worden geschonden. Maar als je illegaal bewerkingssoftware op je comp hebt, vind ik dat je niet moet mokken. Je schendt dan namelijk ook auteursrechten.

(Het hebben van een legale versie heeft ook zijn voordelen. Had laatst een klein probleempje met Photoshop. Na het doorgeven van mijn serienummer legde de telefoniste van Adobe me rustig stap voor stap uit, waar dat allemaal aan kon liggen en hoe dat opgelost moest worden. De telefonische support van Adobe is echt geweldig.)

2 thoughts on “Auteursrechten”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *