De Beste Foto

Als mensen vragen wat je beste beeld ooit is, dan behoor je als fotograaf te antwoorden, dat je die nog moet maken. Natuurlijk heeft iedere fotograaf wel een aantal favorieten tussen zijn portfolio zitten. Maar ik kan niet een beeld aanwijzen, wat ik tot mijn beste beeld tot nu toe kan bestempelen. Door de jaren heen heb ik talloze beelden geschoten met modellen die werkelijk als Muzen voor mijn fotografie werkten. Muzen die je enthousiasme voor het fotograferen aanwakkeren en groter maken. Maar ook sommige eenmalige ontmoetingen met enkele modellen hebben favoriete beelden opgeleverd.
Er is echter 1 beeld tussen mijn favorieten, die blijkbaar door anderen het mooist wordt gevonden. Het is een beeld uit mijn analoge periode van Patty. Tijdens een expositie werd er veel geld geboden voor een barietprint van dit beeld. Ondanks het mooie bod heb ik het niet verkocht. Er zijn twee goede barietprinten van dit beeld gemaakt: 1 voor het model en 1 voor mij. En dat wil ik zo houden. Laatst kreeg ik ook een verzoek van Focus, of dit beeld als “Foto van de Dag” mocht fungeren. En dus staat Patty hier ook tussen.
Het beeld is 1 van mijn ‘darlings’ maar zeker niet de enige. Als fotograaf moet je verder en denk ik dus Kill your Darlings. Op de vraag wat mijn beste beeld ooit is, antwoord ik dat ik die nog steeds moet maken…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *