Fijne Feestdagen!

Geen kerststress: Afgelopen donderdag als klassenouder Kerst op school gevierd. Gelukkig had ik daar niet al te veel werk aan, omdat twee andere klassenouders het overgrote deel voor zich namen. Kerstboom is vorige week opgetuigd. Door mijn kinderen wel te verstaan. Cadeautjes zijn door mijn vrouw ingekocht. Moet zelf ook nog naar cadeautjes zoeken voor mijn dierbaren, maar heb nog genoeg tijd. Kerst behoort een serene gebeurtenis te zijn met mooie gedachtes over dierbaren en minderbedeelden. Maar in de tegenwoordige tijd, lijkt het wel een periode waar alles perfect moet zijn en je opgezadeld zit met (familie)verplichtingen met mensen die je soms helemaal niet mag… Kerststress!!!
Ik doe daar niet meer aan mee. Kerst wordt voor mij een feest met familie en dierbaren. En als die, om wat voor reden dan ook niet bij mij kunnen zijn of ik niet bij hen, dan denk ik aan ze en sluit ze in mijn hart.

Wat ik dit jaar aan de man in de rode pak met puntmuts wil vragen?
Geborgenheid? Nee… dat vind ik wel in mijn eigen huis en mijn familie. Echte vriendschap? Nee… ik heb enkele echte vrienden, die ik 100% vertrouw en waar ik echt heel veel om geef. Liefde? Nee… dat krijg ik ook voor meer dan 100%. Meer omzet? Ja… dat kan ik wel gebruiken, maar daar heb ik de kerstman niet voor nodig. Eigenlijk heb ik de kerstman helemaal niet nodig. Met mijn familie, mijn vrienden, mijn klanten en mijn kennissen heb ik al alles wat mijn hartje begeert en ik ben hun allen daar ook zeer dankbaar voor. Thnx for being here!

Toch 1 bijzondere wens aan de Kerstman:
Maan is een 20-jarige kennis/vriendin die ik aan het begin van het jaar gefotografeerd heb. Elke shoot schept een band… zo ook met Maan. Enkele weken terug heeft zij een scooterongeluk gehad en is daarbij in een zware coma geraakt. Sinds het ongeluk denk ik elke dag even aan haar. Mijn kerstwens is dat ze snel zal ontwaken. Ik wens haar familie en vrienden veel sterkte in deze moeilijke tijden…

Voor de rest wens ik een ieder hele fijne feestdagen! Geniet van de dagen zonder al te veel kerststress.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *