4.129,99

Canon heeft net zijn nieuwe 5D mark IV gepresenteerd. Een opvolger van de opvolger van mijn camera. Absoluut een mooi ding. En dan heb ik het nog geen eens in mijn handen gehad of in het echt gezien. Maar de specificaties klinken (heel) mooi. Waarvan ik alleen wel jeuk kreeg achter mijn oren… is de prijs. Maar het klopt: De 5D mark II had een introductieprijs boven de 2K euro, de mark III, een introductieprijs boven de 3K en nu de IV een introductieprijs boven de 4K…
Door de fabrikanten wordt er graag een gedachte gecreëerd, waarin de ‘onbegrensde’ kwaliteit van fotoapparatuur essentieel is voor het maken van mooie, goede beelden (en het verkrijgen van tevreden klanten). Maar diep in ons hart weten we dat visie en gevoel voor esthetica van de persoon achter de camera, veel belangrijker is dan apparatuur.
Mijn camera’s kijken me nu een beetje boos aan, omdat ik naar een jonger ding kijk. Maar ze hoeven niet jaloers te zijn hoor… Ik loop nog steeds niet tegen beperkingen aan met mijn huidige camera’s en ze zijn nog in prima staat. Dus ik blijf voorlopig nog wel even schieten met mijn mark II.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *