Vals Spelen

 

Ik wenste voor eergisteren bewolkt weer. Er stond een shoot gepland met Leontine aan het strand. Bewolkt weer kreeg ik. Maar het regende ook de hele dag, zodat we besloten om de shoot een dagje op te schuiven. Gisterenmiddag leek het of de weergoden mijn wensen hadden gehoord: Bewolkt en droog.
Een dikke laag wolken zorgden ervoor dat het licht heel gelijkmatig verspreid werd. Misschien wel iets te gelijkmatig. Dus ik nam een flitsertje met statief en een flashtrigger mee, om het licht toch een beetje richting te kunnen geven. Maar bij het strand van Noordwijk aangekomen mocht ik dat niet gebruiken van Leontine. Niet ‘vals spelen’, de controlefreak in me loslaten en het daglicht omarmen.
Maar als fotografie een spelletje is, speel je al vals als je Leontine voor de camera hebt. Zij is zo ervaren en het is werkelijk een feestje om met haar te werken. Ze danst op de ritme van de sluiter.
Na de shoot nemen we nog even wat te drinken bij een strandtent en kletsen we nog verder over alles en nog wat. En dan besef ik me, dat ik waanzinnig blij ben, dat ze in mijn leven in gestapt. Na een moeilijke periode in mijn leven, heeft zij er (mede) voor gezorgd dat mijn vuur, mijn passie, voor fotografie weer is opgelaaid. Zij spoort me aan om ook ‘out of my comfortzone’ te werken. Leontine is een mooi persoon, inside and out.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *