Back Up

Als digitale fotograaf kom je ‘problemen’ tegen, die je voor heen als analoge fotograaf niet had. Computers zijn niet voor 100% betrouwbaar en kunnen crashen. Reden temeer om een back up te maken van alle opdrachten en alle andere belangrijke shoots. De RAW-bestanden van opdrachten brand ik na thuiskomst gelijk op een CD-rom, zodat ik deze op de harde schijf heb staan en als backup op een CD-tje. En de bestanden op de computer verwijder ik pas, als de bruiloft geheel is voltooid.
Volgende probleem is, dat je C-schijf snel volloopt met al die grote digitale bestanden. Daarom heb ik gisteren een externe harde schijf gekocht. Zo houd ik mijn C-schijf lekker vrij en kan deze externe schijf ook gebruiken voor backup. Geeft wel een veilig gevoel en met een opslagcapaciteit van 300 Gb, kan ik wel even vooruit.

3 thoughts on “Back Up”

  1. Eigenlijk is het beter om je harde schijf te verdelen in partities. Dan heb je een C- en D-schijf. De C-schijf maak je zo groot dat al je programmatuur er op past (Windows, Office, Photoshop, AntiVirus, Firewall etc). Eenmaal klaar maak je van je C-schijf een backup op een DVD. Op je D-schijf zet je de data. Hierdoor voorkom je dat je C-schijf gefragmenteerd wordt en daardoor trager.

  2. Mijn schijf is (standaard) al verdeeld in een C- D- en E-schijf. Waar de D gebruikt wordt voor back-up en de E als recovery voor de programmatuur. Maar ik gooi inderdaad alle data op de C en daardoor wordt deze trager. Bedankt voor de tip!

  3. Misschien ook een idee om een DVD-brander aan te schaffen Hoo Gan, passen een stuk meer foto’s op. Vooral als ze groot zijn zit een CD-tje zo vol. Ik heb zelf een fototoestel met 5.1 Megapixel, de gemiddelde foto zit zo op de 2 Mb. Nou heb ik een memorystick van 1 Gb, maar die zit sneller vol dan je denkt. Dat zijn dan toch weer twee CD’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *