Category Archives: Uncategorized

Schone Installatie

Sinds ik Yosemite op mijn MacBook had geïnstalleerd, was ik niet meer tevreden. Mijn Mac kwam steeds trager uit zijn slaapstand. Iets waar ik onder Mavericks geen last van had. Toen het beeldscherm ook nog blokken wel en blokken niet of verkeerd weergaf bij het ‘wakker worden’, besloot ik een cleaninstall te doen. Schone installatie was in mijn geval redelijk snel gedaan. Heel veel instellingen, programma’s en bestanden staan in de cloud en zijn weer makkelijk te herinstalleren. Selecteren wat je wel en wat je niet terug zet. Resultaat: Een opgeruimde mac, die niet alleen bij het wakker worden, maar ook tijdens het werken veel soepeler werkt. Tevreden kijk ik naar mijn beeldscherm.
Een fractie later kijk ik heel even over mijn beeldscherm naar de woonkamer, waar ik me in bevind. Deze is ook toe aan een ‘schone installatie’…

Mea Culpa

Op je blog-posts wil je geen spam-comments ontvangen met links naar casino-, medicijnen-, auto-onderdelen of sex-sites. Hiervoor heb ik een plug-in geïnstalleerd, die heel goed werkt. Akismet is een plug-in die spam tegenhoudt en automatisch in de prullenbak gooit. Ik kijk bijna nooit in deze prullenbak vol met spam. Na verloop van tijd leegt het programma deze prullenbak met alle spam-comments vanzelf. Echter, gisteren kwam ik er achter dat Akismet niet 100% feilloos werkt. Er zitten soms ook ‘echte’ comments in de prullenbak. Meestal kan je wel herleiden waarom Akismet het als spam ziet (meerdere links in de comment), maar soms ook niet. Dus wanneer je een comment op mijn blog hebt geplaatst en niet ziet verschijnen… Mea Culpa… ik zal regelmatiger in mijn Akismet-prullenbak kijken. Blijf ondertussen comments leveren…. I love (real) comments!

Gelukkig Nieuwjaar!

Ik wens je een gelukkig nieuwjaar. Geluk klinkt hier zo passief in de oren. Net alsof ik een ‘pakketje geluk’ in me handen heb en het aan een ander geef. De ander neemt het in ontvangst en heeft zijn ‘portie’ geluk.
In de oudheid hadden we Aristoteles met zijn deugdethiek en tijdens mijn opleiding leerde ik ook nog iets over Maslow. Dit geluk staat me meer aan. Het is actiever: zelfverwerkelijking. Doelen bereiken en je dan tevreden voelen. Maar tegelijkertijd ook beseffen, dat je moet genieten van ‘de weg ernaar toe’. Een ander soort geluk. Een geluk waar je zelf voor moet werken.
Ik wil jullie een Gelukkig Nieuwjaar toewensen, maar met het geluk van beide soorten. Ik hoop dat jullie soms pure mazzel hebben. Maar daarnaast ook hard zullen werken om jullie persoonlijke doelen te verwezelijken. Zelf heb ik ook een aantal zakelijke en persoonlijke doelen voor dit nieuwe jaar gesteld. En ik ga er met veel plezier aan werken. Geluk moet je soms zelf maken. Laat de endorfines maar stromen.
Gelukkig Nieuwjaar!

Cooljohn Is Niet Cool

Vannacht kreeg ik een mailtje binnen waar in ik werd bedankt voor mijn bestelling en dat er 695,- euro via mijn creditcard wordt verrekend. Voor meer informatie over de bestelling en levering, werd eronder een link gegeven, beginnend met http://www.cooljohn.gr***. Ook mijn vrouw had een soortgelijk mailtje binnengekregen. Daardoor wist ik dat het om oplichting of spam ging.
Ik heb mijn vrouw geadviseerd om niet op de link te klikken. Maar nieuwsgierig als ik ben wil ik toch weten wie en wat erachter zit. De site is niet actief, maar de link wel. De link verwijst naar een zip-bestand. Wanneer je deze download of opent zal je waarschijnlijk een virus binnenhalen. Uiteraard heb ik het zip-bestand niet naar binnen gehaald. Na wat gegoogle vond ik mijn bevestiging. Slimme manier om een virus te verspreiden. Mijn advies: Mailtje markeren als spam en ongelezen de prullenbak in, want cooljohn is helemaal niet zo cool.

Twitter

Via Hyves, Facebook, Linkedin en C-41 houd ik contact met de digitale wereld. (Zowel Facebook als Linkedin houd ik gereserveerd voor mensen die ik echt ken en/of regelmatig contact mee heb.) Voor de echte ‘followers’ ben ik sinds vandaag ook te vinden op Twitter. Are you following me?

Happy New Year!

We zitten in 2010! En ik voel nu al dat het een fantastisch jaar gaat worden. Veel shoots en proberen om mijn website (grondig) te vernieuwen met vooral nieuwere beelden. Contact opzoeken met andere creatieven (visagisten, stylisten, andere fotografen en kunstenaars) en wellicht leuke samenwerkingsverbanden voor een synergetisch effect. Ik ben er klaar voor!
Wens jullie allen een heel mooi 2010 met veel liefde, gezondheid en geluk! Maar onthoud dat die dingen meestal niet vanzelf naar je toekomen. Een Chinese gezegde luidt, dat je 80% van boven krijgt en voor die 20% moet je zelf werken.